Jubileumconcert 125-jarige Halleluja uit Bitgummole in teken van Spreuken

BITGUMMOLE - De christelijke zangvereniging Halleluja uit Bitgummole viert zaterdag 14 april vanaf 20.00 uur haar 125-jarig bestaan. Dat gebeurt met een concert in de PKN-kerk in het dorp.

Voor het concert heeft dirigent en componist Feike van Tuinen de compositie Spreuken geschreven, naar aanleiding van het gelijknamige bijbelboek. Ook werken voor de gelegenheid de solisten Fardau van der Woude (sopraan), Sjoukje van der Velde (piano) en Tjibbe Reitsma (orgel en harmonium) mee.

Voor de pauze is onder andere het Kyrie en Gloria uit Missa Brevis van Jacob de Haan te horen, evenals liederen uit de Engelse koortraditie.

Kaarten voor het concert zijn te koop op woensdag 11 april tussen 19.00 en 20.00 uur in gemeenschapscentrum de Molewjuk in Bitgummole. Kaarten zijn ook te krijgen bij Sybe Bloem, voorzitter van jubileumcommissie, via 058-2531650. De kaarten zijn inclusief een consumptie. Ook aan de zaal zijn kaarten te koop.

Halleluja is één van de oudste koren in Friesland. De leden komen uit Bitgummole en omliggende dorpen. Het koor is destijds opgericht als een activiteit waar iedereen plezier aan kon beleven.