Onthulling wandelroute en attentiestenen op Koningsdag Sint Annaparochie

SINT ANNAPAROCHIE - Plaatselijk Belang en Bildts Aigene introduceren een historische wandelroute met zestien attentiestenen en andere noemenswaardige plaatsen in Sint Annaparochie.

De onthulling is op Koningsdag en wordt gedaan door twee Bildtkers. Wie dat zijn, is nog niet bekend. De symbolische onthulling van de stenen is om 11.00 uur voor de firma Plat in de Van Harenstraat. Ook wordt de wandelroute dan officieel aan hen overhandigd.

De attentiestenen markeren plaatsen in Sint Annaparochie waar historische gebouwen hebben gestaan. Samen met zestien andere noemenswaardige plaatsen is een wandelroute langs deze uitgezet langs deze in totaal tweeëndertig plaatsen.

Boekje

De wandelroute staat in een boekje. Bij alle historische zichtpunten staat een toelichting. De wandelroute is vanaf de presentatie te koop voor bij: AH Wassenaar, Primera, Eetcafé De Smalle Kant en Bildts Aigene.

Het project is Plaatselijk Belang en Bildts Aigene ontwikkeld, met een financiële bijdrage van de gemeente het Bildt als afscheid van de gemeente die is opgegaan in Waadhoeke.