PoWoW geeft minicursus ‘Verbreek-Je-Gebrek’ vervolg in meivakantie en houdt filmmiddag met shorttracker Itzhak de Laat

FRANEKER - PoWoW houdt in de meivakantie in Museum Martena het evenement Knetter op kunst. Dat wordt gehouden als afsluiting van de ‘Verbreek-Je-Gebrek-Weken’.

Honderden schoolkinderen volgden de afgelopen weken de minicursus Verbreek-Je-Gebrek. PoWoW, de kunsteducatieafdeling van Museum Martena, biedt in de meivakantie nog drie middagen de gelegenheid een korte activiteiten met een filosofisch tintje voor alle kinderen en hun begeleiders. Van 13.30 tot 15.30 uur kunnen kinderen dan inspiratie opdoen op de tentoonstelling van Jan Janszoon de Stomme en ontdekken wat zijn geheim was. Hij was totaal doof en kon niet praten.

Naast de werken van de dove meester zijn er gehoorapparaten te bewonderen. Die zijn onder de titel Wablief gemaakt door leerlingen van groep acht van verschillende basisscholen.

Ook presenteert PoWoW op zaterdag 12 mei een Verbreek-Je-Gebrek-Filmuur. De Friese shorttracker Itzhak de Laat van Team NL toont dan filmfragmenten uit het internationale Verbreek-Je-Gebrek-genre.

De Laat vertelt onder andere hij zich bij het ontwerpen van zijn helmen, die hij zelf beschildert, laat inspireren door het creatieve vermogen van zijn idolen uit de manga (Japanse tekenfilm), sciencefictionfilms en games. De filmmiddag begint om 15.00 uur. Er zijn veertig plaatsen beschikbaar in de filmzaal. Kinderen kunnen zich aanmelden bij de balie van Museum Martena.

Verbreek-Je-Gebrek is open op dinsdag 1 mei, woensdag 2 mei en donderdag 3 mei. Kinderen en hun begeleiders kunnen gratis deelnemen. Wel geldt entree voor de filmmiddag met Itzhak de Laat.