FOTO’S | Teams DoskoActa pakken kampioenschap

FRANEKER - Een aantal teams van volleybalvereniging DoskoActa is kampioen geworden.

Hieronder een door DoskoActa zelf ingestuurd artikel.

Afgelopen donderdagavond 19 april kon dames 1 van volleybal vereniging DoskoActa kampioen worden van de 2de klasse. Bij winst zouden de dames niet meer te achter halen zijn door de naaste belager Bolsward. In een bomvolle Waddenhal Harlingen met veel supporters uit Franeker moest er gewonnen worden van de Harlinger VVH en dat gebeurde ook, de Franeker dames waren oppermachtig en speelde de sterren van de hemel en werden terecht kampioen.

Op de foto staand: Sietske v.d. Kooi, Femke Roelofsen, Mirjam Molenaar, Sandra de Vries, Thea Hoekstra (aanv.), trainer/coach Ludwig Seerden en libero Mathilde Brenkman

Onder: Iris Johannes, Marloes Kromkamp en Welmoed Zeinstra. Niet aanwezig: Bodil Galema (en Manon Hoekstra).

Meisjes DoskoActa MC1

Vrijdagavond moesten de meisjes C1 van volleybal vereniging DoskoActa aantreden tegen Reva uit Gorredijk. Bij winst zouden de meisjes kampioen zijn in de eerste klasse. In de laatste wedstrijd van het seizoen moest het beslist worden. Gezien de stand in de competitie waarbij DoskoActa bovenaan staat en Reva tiende lag een overwinning wel in de lijn van de verwachting maar je weet nooit wat de spanning van de wedstrijd met de spelers kan doen.

In de eerste set moesten de meisjes eerst even op gang moesten komen en werden er nog enkele serveer fouten gemaakt. Toch kwam de winst in deze set niet in gevaar. Na de eerste set was de spanning doorbroken en kregen de spelers vertrouwen in een goed afloop. Er werd daarna overtuigend gespeeld en volgden er mooie rally’s.

De meegereisde supporters maakten de prima sfeer compleet door veel getoeter en aanmoedigingen. Hierdoor raakten de spelers nog meer in een flow en straalde het plezier ervan af. In de derde set was er nog een kleine inzinking toen de tegenstander goed stond te serveren. Reva kwam nog wel dichtbij maar met 20-25 ging de winst toch naar DoskoActa. De vierde set was een formaliteit want met drie gewonnen sets waren de meisjes al kampioen.

Met 10-25 ging ook deze set naar DoskoActa waarna het feest kon losbarsten. Het team met coach en trainer ontvingen medailles en een kampioenschaal als blijvende herinnering.

Op de foto staand vlnr Femke R. (trainer), Silke, Baudien, Puck, Iris, Mirjam (coach).

Op de voorgrond vlnr Nynke, Fenna en Lisa. Op de foto ontbreekt Femke K.