Award voor leerlingen Maritieme Academie Harlingen

Leerlingen van de Maritieme Academie in Harlingen hebben dinsdagavond de bronzen medaille gekregen voor hun verdiensten voor International Awards for Young People. De medaille werd uitgereikt door gedeputeerde Sander de Rouwe.

De International Awards for Young People bestaat uit vier onderdelen, namelijk maatschappelijke betrokkenheid, ontwikkelen van individueel talent, sportactiviteiten en het organiseren en deelnemen aan een expeditie.

De eerste groep van acht deelnemers van de Maritieme Academie is vorig schooljaar gestart, vier van hen hebben een certificaat voor deelname gekregen en drie deelnemers ontvingen de bronzen medaille.

Sander de Rouwe is vanaf het begin van het project op eigen initiatief betrokken bij de voortgang en de resultaten. Het programma sluit naadloos aan bij zijn visie op het ontwikkelen van talent.

De Maritieme Academie is de school voor voortgezet onderwijs in Friesland waar dit programma is gestart.

International Award vindt zijn oorsprong in Groot Brittannië waar het is opgericht in 1956 door Prins Philip, Hertog van Edinburgh, samen met Lord Hunt (leider van de eerste succesvolle expeditie naar de Mount Everest), om jongeren te stimuleren hun talent te ontwikkelen, fysiek fit te blijven en maatschappelijk betrokken te zijn.