De Fûgelsang uit Berltsum wint Himmelwikebokaal

FRANEKER - Wethouder Jan Dykstra van de gemeente Waadhoeke heeft vrijdag de Himmelwikebokaal uitgereikt aan de leerlingen van groep zeven en acht van Christelijke Basisschool De Fûgelsang uit Berltsum. Van de deelnemende basisscholen in de gemeente Waadhoeke haalden de leerlingen van De Fûgelsang naar verhouding het meeste zwerfvuil op.

In april hebben veertien basisscholen plus twee dorpsbelangen (Froubuurt en Marsum) uit de gemeente meegedaan aan het Himmelwikeproject. Hierbij gingen de leerlingen, voorzien van een grijper en vuilniszak, de straat op om zoveel mogelijk zwerfafval te verzamelen. De kinderen van De Fûgelsang hebben met 31 leerlingen ruim 25 kilo zwerfafval opgehaald. Naar verhouding het meeste van alle deelnemende scholen. In totaal is door alle 1270 deelnemende ‘Himmel Heroes’ maar liefst 340 kilo zwerfafval opgeruimd.

Basisschoolleerlingen uit de Friese gemeenten Ferwerderadiel, Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Opsterland, Ooststellingwerf en Waadhoeke binden jaarlijks samen met Omrin de strijd aan tegen zwerfafval. Dit jaar doen in totaal meer dan 8000 kinderen mee aan de Himmelwike.