Sport-Kerk in Franeker

De kerken in de Waadhoeke houden op 8 juli om half tien een Sport-Kerk voor alle tieners vanaf groep acht van de basisschool tot en met zeventien jaar.

Sporten en geloof is niet een combinatie waar je snel aan denkt. Maar toch: hoe vaak zie je niet mensen in de sportwereld een kruisje slaan voor ze het veld opkomen? Of danken ze God na een doelpunt dat ze hebben gemaakt? Door te sporten leer je om te trainen, te volharden en samen te werken. Dat zijn onderwerpen die ook bij geloven horen. En met dat idee organiseren we de Sport-Kerk.

Het thema: Samen is beter!

Sport-kerk is op hetzelfde tijdstip als de kerkdienst (half tien).

Voor sommigen ligt dat gevoelig: sporten op zondag. Daarom willen we duidelijk maken dat het echt vanuit de kerk gebeurt, het is er deel van. We willen niet uit het oog verliezen waar we het voor doen, namelijk om kerk te zijn voor alle leeftijden.

De jeugd vanaf 12 jaar in sportkleding, kan met hun ouders meekomen naar de ochtenddienst in de Martinikerk. We zingen hen toe en de dominee geeft hen de zegen mee. Daarna gaan we met de tieners naar de Voorstraat, waar de bootcamp klaar staat.

Tijdens de pauze is er een korte overdenking en daarna gaan we nog weer even sporten. Aan het eind lopen we weer terug naar Martinikerk zodat we daar aankomen als de kerkdienst geëindigd is.

Aansluitend kan men nog genieten van een kopje koffie of thee tijdens een koffieconcert van het B-orkest van Advendo op de Breedeplaats.

Het zou mooi zijn als we door de Sport-Kerk over kerkmuren heen kunnen kijken. Voor de jeugd zijn die muren er niet, zij spelen onbevangen met elkaar. Het lijkt ons prachtig als ze datzelfde kunnen beleven met hun geloof!

Sport-Kerk wordt mede georganiseerd door Julia Wierdsma Bootcamp Tzum en door André van der Meer, jeugdwerker Royal Mission