Durf jij te volleyballen?

In 1955 is de eerste volleybal vereniging opgericht in Franeker. Onder de naam Dosko (Door Onderlinge Samenwerking Komt Overwinning) werden de eerste trainingen georganiseerd. In 2006 is de huidige volleybalvereniging ontstaan uit een fusie van Dosko en Acta. De volleybalvereniging is na al die jaren nog steeds springlevend. Komend seizoen worden in de senioren competitie twee nieuwe teams ingeschreven en de jeugdafdeling is groter dan ooit tevoren. Komend seizoen gaat er ook voor het eerst een jeugd team van DoskoActa uitkomen in de hoofdklasse.

Maar het resultaat is niet het enige dat telt. De vereniging beschikt ook over een grote groep recreanten die op maandagavond gewoon lekker volleyballen. Deze groep bestaat uit mannen en vrouwen van jong tot oud. De samenwerking als genoemd in de naam van de vereniging is voor ons heel belangrijk. In een teamsport werk je samen aan het resultaat, maar we houden ook rekening met elkaar en er is respect naar elkaar toe. Volleybal kent een positieve cultuur.

Al op jonge leeftijd kun je beginnen met volleybal. Vanaf de basisschool kun je Cool Moves Volley spelen (CMV). Cool Moves Volley wordt gepeeld op 6 verschillende niveaus. (niveau 1-6) Volleybal kan op deze manier stapsgewijs worden aangeleerd met als uiteindelijk doel het beheersen van het volleybalspel. Wanneer de jeugd Cool Moves Volley speelt dan is er ook de mogelijkheid om ca. één keer per maand op zaterdag wedstrijden te spelen. De afmetingen van het speelveld zijn aangepast en er wordt gespeeld in teams van 4 spelers. Deze spelers kunnen een mix zijn van jongens en meisjes. De trainingen zijn op de maandagavond.

De jeugd vanaf het voortgezet onderwijs speelt het volleybal volgens de bekende regels. Deze jeugd is ingedeeld in drie leeftijdscategorieën. (A-B-C). De wedstrijden zijn meestal op de zaterdag en de trainingen zijn op de maandag en de woensdagavond.

Alle teams worden begeleid door trainers en coaches. Verder wordt voor de uitvoering van de taken van de vereniging een beroep gedaan op spelers en ouders voor bv vervoer, teller, wassen van team kleding en het fluiten van wedstrijden. Van iedereen wordt een bijdrage verwacht.

Durf jij het eens te proberen? Voor alle categorieën geldt dat er ter kennismaking drie maal gratis kan worden meegetraind. Komend seizoen starten de trainingenweer op maandag 3 september. Zie voor verdere informatie en contact personen op www.doskoacta.nl