Zonnige Academische Dagen in het vooruitzicht

FRANEKER - Met prima weersvooruitzichten maakt Franeker zich op voor de Academische Dagen. Met temperaturen van ruim twintig graden is de stadswandeling, die een ‘Universiteitswandeling’ is, goed te doen. De wandeling begint bij het Martenahûs en eindigt in de tuin van Jan Hendrik Oort, naast het theekoepeltje. Daar houdt ‘de Smaakmaker’ een theeproeverij.

Wie op eigen houtje door de stad loopt, zal daar foto’s tegen komen van Franeker van vroeger. Het Historisch Centrum Franeker heeft op verzoek van de organisatie foto’s uitgezocht. ,,We hebben bijna zeventig bijzondere foto’s van Franeker ingeleverd, waar de organisatie er 25 van wilde uitzoeken om te plaatsen. Er was een mooie verdeling door de binnenstad waar ze uit konden kiezen. Veel van die plekken zijn niet meer te herkennen van de foto, maar sommigen zijn in honderd jaar bijna niet veranderd in aanzicht. De foto’s komen op de plaats te staan waar ze destijds gemaakt zijn”, vertelt Arjo Hillema van Historisch Centrum Franeker.

Wie de zon liever mijdt, kan terecht in de Botniastins. Joan van der Burg fotografie uit Franeker exposeert daar met fotokunst. Het complete programma was te lezen in de krant van vorige week en is online te lezen op www.franeker.frl/activiteiten/

academische-dagen.