Parturen Van der Bos en Sijbrandij blijven winnen

MAKKUM - Het partuur van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra heeft zaterdag door elkaar lotenpartij bij de hoofdklasse heren in Makkum gewonnen. In de finale waren ze met 5-0 en 6-2 te sterk voor Remmelt Bouma, Taeke Triemstra en Evert Pieter Tolsma.

Hendrik Kootstra werd uitgeroepen tot koning. De derde prijs in Makkum was voor het partuur van Patrick van Dellen, Jacob Klaas Haitsma en Hans Wassenaar.

Op het kurkdroge veld van kaatsvereniging Sonnenborgh in Leeuwarden waren Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra zondag op de Rengerspartij oppermachtig. Ze wonnen daarmee hun zesde vrije formatiepartij op rij, een indrukwekkende reeks.

In de finale werden Remmelt Bouma, Jelte Visser en Willem Heeringa verslagen met 5-2 en 6-4. Menno van Zwieten, Hylke Bruinsma en Martijn Olijnsma namen de derde prijs mee uit Leeuwarden.

Topweekend voor Marrit Zeinstra

Nynke Sijbrandij, Marte Altenburg en Marrit Zeinstra zijn zaterdag in Makkum winnaar geworden van de door elkaar loten wedstrijd voor de dames hoofdklasse. Marrit Zeinstra werd uitgeroepen tot koningin van de partij.

In een finale die het aanzien zeker waard was, werden Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Ineke van der Ploeg verslagen met 5-4 en 6-0.

In de strijd om de derde prijs won het trio Amarins de Groot, Martine Tiemersma en Harmke Siegersma met 5-4, 6-4 van Elly Hofman, Mintje Meintema en Manon Scheepstra

Het partuur van Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra heeft zondag het hoofdklassekaatsen in Sint Annaparochie gewonnen. Zij zijn de laatste weken al het te kloppen partuur.

Het was met 5-5 en 6-2 een spannende finale waarin partuur Sijbrandij was net te sterk voor Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra. De derde prijs ging naar Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma.