Inschrijving voor werkgroep park gemeentehuis geopend

FRANEKER - De gemeente stelt een werkgroep samen om een nieuw plan te maken voor het park rond het gemeentehuis. Tijdens een gespreksavond over dat onderwerp, afgelopen dinsdag, riep wethouder Jan Dijkstra aanwezigen op om zich daarvoor op te geven.

Tijdens de gespreksavond wilde wethouder Dijkstra van de aanwezigen horen waar de bezwaren liggen bij het voorgestelde plan. De raadzaal was goed gevuld met betrokken inwoners. Zij wilden de gemeente vooral meegeven dat het Dreeslaantje een stukje Franeker historie is en dat de bosachtige sfeer erg gewaardeerd wordt.

Landschapsarchitecte Els van der Laan, die de avond leidde, verzekerde hen dat het Dreeslaantje sowieso blijft. Over de begroeiing rond het Dreeslaantje zal de toekomstige werkgroep zich buigen.

Blanco vel

De toekomstige werkgroep heeft de taak een nieuw ontwerp te maken voor het gemeentepark bij het gemeentehuis. De gemeente geeft de werkgroep alle vrijheid voor de inrichting van het gemeentepark; ze beginnen met een blanco vel.

De werkgroep bestaat straks uit twaalf personen, waaronder omwonenden en inwoners van Franeker en Waadhoeke en twee personen uit het actiecomité. Zij worden begeleid door onder andere landschapsarchitect Els van der Laan en gemeentelijk groenspecialist Jan van Buiten.

Tijdens de gespreksavond is veel informatie opgehaald over een toekomstig ontwerp van het gemeentepark. Deze informatie kan de werkgroep gebruiken bij het maken van het nieuwe ontwerp.

Wanneer de werkgroep klaar is, wordt er een bijeenkomst georganiseerd om het nieuwe plan te presenteren aan de omwonenden, raadsleden en andere geïnteresseerden. Ten slotte moet de gemeenteraad het ontwerp van het gemeentepark goedkeuren.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich tot 31 augustus via communicatie@waadhoeke.nl aanmelden. Op maandag 3 september worden tien namen getrokken voor de werkgroep. De eerste bijeenkomst staat gepland voor woensdag 12 september om 19.30 uur.