Benefietavond op Tall Ship Bark EUROPA

HARLINGEN - De Bark EUROPA is onderweg van Horta naar Stavanger, waar op 28 juli de laatste etappe van de Tall Ships Races 2018 start. De jongeren Pien (17) en Daniel (15) uit Den Haag zijn aan boord en komen op 3 augustus met de EUROPA aan in Harlingen.

Vanaf Stavanger varen ook twee ambassadeurs van de Gemeente Den Haag mee met de laatste etappe van de Tall Ships Races. Op 5 augustus houdt de Bark Europa een benefietavond voor Vrienden van EUROPA waar onder anderen Pien en Daniel vertellen over hun bijzondere ervaring en avonturen aan boord.

Laatste etappe

Na de oceaanoversteek van Kaapstad naar de Azoren is het Nederlandse Tall Ship op 9 juli vanaf Horta vetrokken. In Stavanger verzamelen zo'n zestig tall ships voor de laatste etappe van de Tall Ships Races 2018.

De Tall Ships Races zijn sinds 1956 een jaarlijks terugkerend evenement waaraan Tall Ships van over de hele wereld deelnemen en is bedoeld om jongeren onder de 25 jaar kennis te laten maken met de zee en het zeilen op traditionele schepen.

Jongeren aan boord

Pien (17) en Daniel (15) hebben net als veel andere Haagse jongeren gereageerd op de oproep van het fonds Vrienden van EUROPA. Via dit fonds hebben zij de kans gekregen om deze zomer mee te varen.

Pien heeft net haar examenjaar afgerond en geniet nu van een lange zomer voordat ze gaat beginnen met haar studie werktuigbouwkunde. Als catamaran zeilster en voormalig organisator van de Model United Nations kijkt ze erg uit naar de internationale zeilreis aan boord van Bark EUROPA, waarbij ze mensen van over heel de wereld leert kennen.

Daniel zit nog op school. Als kind van een muzikale familie is hij opgegroeid met muziek. Hij speelt fagot en treedt op met orkesten. Voor hem is de reis van de Azoren naar Harlingen een groot avontuur en de eerste keer ver van huis.

Benefietavond

Om aan de wens van oud-gasten van de EUROPA gehoor te geven is er een stichting opgericht. De stichting Vrienden van EUROPA heeft als sociale doelstelling om Haagse kansarme jongeren (Den Haag is de thuishaven van het schip) aan boord te kunnen nemen voor een onvergetelijke reis.

Daarnaast helpt de stichting financieel bij het onderhoud behoud van het schip. Meer info is te vinden op de website www.barkeuropa.com.

De rederij Bark EUROPA vindt het tot stand komen van de stichting Vrienden van EUROPA een fantastisch initiatief en organiseert daarom samen met de stichting een feestje in de vorm van een benefietavond. De catering en de muziek aan dek van EUROPA worden geregeld door de rederij, alle inkomsten van de avond gaan direct naar de stichting.

Invulling Benefietavond

Kapitein Klaas vertelt tijdens de avond over het belang van de steun van de Vrienden van EUROPA, het nieuwe bestuur van de stichting stelt zich voor en de Haagse jongeren vertellen over hun avonturen aan boord. De rest van de avond kunnen bezoekers genieten van zomerse grooves en Braziliaanse muziek van Fusca.