Opbrengst AD-acties Rotaryclub voor Simmerwille 2018

FRANEKER - De Rotaryclub Franeker steunt dit jaar Simmerwille 2018, een activiteit van De Skûle Welzijn in Franeker. Donderdag ontving Simmerwille de opbrengst in de vorm van onder ander tenten.

Tijdens de Simmerwille, wat in de eerste week van de zomervakantie plaatsvindt, worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen van de basisschool. Met name voor kinderen die dit jaar niet op vakantie gaan. Vrijwilligers vermaken ze met onder meer knutselactiviteiten, survival en een high tea.

Voorheen werd de Simmerwille voor kinderen uit de gemeente Franekeradeel georganiseerd. Nu is de week voor alle kinderen uit gemeente De Waadhoeke. Dat betekent meer kinderen, en dus zijn er meer middelen nodig. Rotaryclub Franeker heeft daarom twee fonkelnieuwe legertenten gefinancieerd, elk van tien bij vijf meter, plus een kleinere legertent en wat meubilair.

Het geld voor aanschaf van de legertenten werd opgebracht met verschillende activiteiten tijdens de Agrarische Dagen van 2017, waaronder het Draaiend Rad. Afgelopen seizoen werd een cheque met een bedrag van 3660,- euro uitgereikt aan organisatie, vrijwilligers en kinderen van Simmerwille.

Donderdag werden de aangeschafte tenten en materialen officieel overgedragen aan de organisatie van Simmerwille door de voorzitter van Rotaryclub Franeker, Marja Salverda. De 108 kinderen die meedoen aan de vakantieweek waren erbij. De overdracht werd feestelijk onderstreept met een alcoholvrij `bubbeldrankje`.