Honden in goede handen bij de Wissel

LEEUWARDEN - Stichting Dierenopvang de Wissel is de enige opvang in Leeuwarden en omgeving voor het opvangen en herplaatsen van honden. Rond de driehonderd honden per jaar wisselen bij de Wissel van eigenaar. De ene natuurlijk wat makkelijker dan de andere: een pup is zomaar herplaatst, een grote hond van negen jaar moet vaak wat langer wachten op zijn of haar nieuwe huisje.

Maar voor allemaal doet de stichting haar uiterste best om dat juiste plekje te vinden. Dat kan ook zeker niet zonder de trouwe en enthousiaste vrijwilligers. Zij komen elke ochtend, ook met kerst of oud en nieuw en alle zondagen van het jaar, helpen met schoonmaken van de kennels, voeren, verzorgen en uitlaten van de honden.

Voor de middagen heeft de stichting zelfs speciale honden-vrijwilligers die elke hond individuele aandacht komen geven en denk- en zoekspelletjes met ze doen. Onmisbaar om de honden zo gelukkig mogelijk te houden tijdens hun verblijf in De Wissel.

Eenmaal bij een nieuw baasje zijn de honden altijd weer welkom om lessen te volgen bij de gediplomeerde trainer van de stichting. Zij kan de honden en baasjes helpen met allerlei vragen zodat ze een fijn nieuw leven tegemoet gaan.

Ook niet-asielhonden zijn welkom op deze lessen. De opbrengsten van deze lessen worden daarna weer voor de honden in De Wissel gebruikt.