Boekje en kaarten voor 2018e bezoekster Panorama INSIDEOUT

FRANEKER - De teller van Panorama INSIDEOUT sprong zondag op 2018. De 2018e bezoeker was Sophia Kammemeijer uit Heemskerk. Zij kreeg uit handen van initiatiefneemster van het project, Thea Gerritsen, een pakketje met ansichtkaarten en een boekje van het panorama.

Kammeijer vertelt dat zij en haar man per toeval bij de expositie terecht kwamen. ,,We liggen met de boot in Harlingen. Tijdens een fietstochtje naar Franeker kwamen we een bord tegen. Toen zijn we maar even gaan kijken.”

Bijzonder is dat Sophia Kammeijer zelf jarenlang als vrijwilliger actief was in de geestelijke gezondheidszorg. Het panorama raakt haar, mede door wat ze in haar eigen leven heeft meegemaakt. Dat is een reactie die meer bezoekers van de expositie geven.

Panorama INSIDEOUT is een kunstwerk gemaakt door mensen met ervaring in de psychiatrie. De panoramaschildering verbeeldt het Friese landschap als een ‘Landschap van Stemmingen’ en is te zien in een tent op het terrein van GGZ Friesland in Friesland, als onderdeel van LF2018.

Het panorama is nog tot eind augustus te bezoeken, op donderdag tot en met zondag, van 11.00 tot 17.00 uur.