Levensgenieter viert 101ste verjaardag

DRONRYP - Mevrouw Theresia Huizenga uit Dronryp is zaterdag 101 jaar geworden. Burgemeester Apotheker is bij de jarige op visite geweest om namens het gemeentebestuur van Waadhoeke de felicitaties over te brengen.

Mevrouw Huizenga komt oorspronkelijk uit Kloosterburen, een klein plaatsje in Groningen. Na de lagere school kwam ze als huishoudelijke hulp bij een pastoor. Ze heeft haar hele leven bij diverse pastoors gewerkt. Toen de zittende pastoor verhuisde naar Dronrijp is zij meegegaan.

Samen hebben ze een aantal reizen gemaakt, onder andere naar de Dode Zee en Mallorca. Tot haar 69ste heeft ze gewerkt, toen was het wel mooi geweest.

Mevrouw Huizenga is altijd vrijgezel gebleven. Ze kon heel goed koken en maakte zelf advocaat en Haagse bluf. Ook nu nog geniet ze enorm van lekker eten. Als er een uitje georganiseerd wordt door de Zonnebloem is ze altijd van de partij. Haar geest is nog scherp, alleen haar gehoor wordt nu wat minder.

Ze houdt van gezelligheid en maakt vaak grapjes. Op 101-jarige leeftijd geniet ze volop van de mogelijkheden die het leven haar te bieden heeft.