Sportief begin van Visserijdagen Harlingen

HARLINGEN - In het kader van de jaarlijkse Visserijdagen in Harlingen houdt Sportvereniging Friesland uit Sint Jacobiparochie woensdag 29 augustus de Visserijdagenloop over 5, 10 en 16 kilometer. Ook is er een jeugdloop over 1 kilometer.

De loop start bij de Waddenhal in Harlingen. Vanaf 17.30 uur kunnen mensen zich inschrijven. De start is om 19.00 uur voor de 10 en 16 kilometer. Om 19.05 uur beginnen de deelnemers aan de 5 kilometer en direct daarna start de jeugdloop.

Onderweg zijn er twee verzorgingsposten met drinken, één ten hoogte van het tankstation en brug aan de zeedijk en één in Kimswerder Mieden. Na de finish is er bouillon, thee, vruchtendrank en fruit.

Deelname staat open voor iedereen die een van deze afstanden hardlopend kan afleggen. De startnummers en tijden worden gepubliceerd op www.svfriesland.

De Visserijloop is een van de eerste programma-onderdelen van de Harlinger Visserijdagen. De opening is woensdag 29 augustus om 15.00 uur. Het hele programma staat op www.visserijdagenharlingen.nl.