Dreeslaantje: Loting voor plekje in werkgroep

FRANEKER - Wethouder Jan Dijkstra gaat maandag 3 september 10 namen trekken tijdens een openbare loting voor een zit in de werkgroep ‘Dreeslaantje’. Deze tien vormen samen met twee leden van actiecomité Dreeslaantje, de werkgroep voor het nieuwe gemeentepark. De openbare loting is om 16.30 uur in het gemeentehuis.

De gemeente stelt een werkgroep samen om een nieuw plan te maken voor het park rond het gemeentehuis. Er ontstond eerder dit jaar commotie door het oorspronkelijke plan; vooral de voorgenomen kap van bomen aan het Dreeslaantje stuitte op weerstand.

De gemeente wil nu dat de werkgroep een nieuw plan maakt, dat op steun van de inwoners kan rekenen. Vast staat dat het Dreeslaantje blijft bestaan, zoals ook in het oorspronkelijke plan de bedoeling was. Voor wat betreft de begroeiing eromheen start de werkgroep met een blanco vel.

Samenstelling werkgroep

Naast de twee leden van het actiecomité, komen er twee omwonenden in de werkgroep, vier inwoners van Franeker en vier inwoners uit de rest van Waadhoeke. De leden van de werkgroep worden begeleid door onder anderen landschapsarchitect Els van der Laan en gemeentelijk groenspecialist Jan van Buiten.

Er hadden zich woensdagmorgen al 22 geïnteresseerden aangemeld voor de werkgroep. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden tot 31 augustus via communicatie@waadhoeke.nl.