Werkgroep Dreeslaantje kan los

FRANEKER - Uit drie verschillende schalen werden maandag de lootjes getrokken van de personen die plaats gaan nemen in de werkgroep die aan de slag gaan met de plannen rond het Dreeslaantje.

Vast stond al dat Laura van Twillert en Gerdien Vlieger van actiecomité Dreeslaantje in de werkgroep zitting zouden nemen. Zij zullen samen met tien andere inwoners plaats nemen in de werkgroep.

De werkgroep bestaat verder uit twee omwonenden, vier inwoners van Franeker en vier inwoners van de gemeente Waadhoeke van buiten Franeker.

Wethouder Jan Dijkstra trok uit alle schalen de namen. Tjerk Fokkema en Yvonne van der Graaf en haar partner Rob van Deelen werden uit de omwonenden gekozen. Van der Graaf en Van Deelen maken samen uit wie van hen plaats neemt.

De inwoners van Franeker die gekozen werden, zijn Hieke Wondergem-Schaafstra, Sytske Meesters, Giena Staal en Maria de Jongh. Marijke de Bie, Janny Viëtor-Bartlema, Martine van Geest-Pierhagen en Albert van der Voorn maken de lijst compleet. Zij wonen in overige plaatsen in de gemeente Waadhoeke.

De gemeente wil dat de werkgroep een nieuw plan maakt, dat op steun van de inwoners kan rekenen. Vast staat dat het Dreeslaantje blijft bestaan, zoals ook in het oorspronkelijke plan de bedoeling was. Voor wat betreft de begroeiing eromheen start de werkgroep met een blanco vel.

De leden van de werkgroep worden begeleid door onder anderen landschapsarchitect Els van der Laan en gemeentelijk groenspecialist Jan van Buiten.