Marten Bergsma koning in Marsum

MARSUM - Het waren gelegenheidsparturen die aan de slag mochten op de hoofdklassepartijen in Marsum afgelopen weekend. De door elkaar loten wedstrijden leverden andere samenstellingen en andere, verrassende winnaars op.

Zo ging bij de heren de winst naar Marten Bergsma, Kees van der Schoot en Haye Jan Nicolay. Bergsma was vorige week in Pingjum ook al goed op dreef, maar verloor daar de finale.

Nu won hij samen met Van der Schoot en Nicolay de spannende finale van Arnold Zijlstra, Dylan Drent en Thomas van Zuiden. Op 5-5, 6-6 was het uitblinker Bergsma die met een zitbal een einde maakte aan de wedstrijd.

Marten Bergsma werd koning van de partij. Van der Schoot en Nicolay waren blij met hem te mogen kaatsen, het leverde beide kaatsers de eerste krans op de hoofdklasse van het seizoen op. De derde prijs was voor Johannes van der Veen, Pieter Jan Plat en Hendrik Kootstra.

De winnaars kregen de krans uit handen van Olympisch kampioen shorttrack Suzanne Schulting. De moeder van Schulting is afkomstig uit het dorp, haar opa en oma wonen er nog.

Dames

Bij de dames waren Nynke Sijbrandij, Marte Altenburg en Manon Scheepstra door het lot bij elkaar gekomen. Op papier een sterk partuur en dat bleek ook in de praktijk het geval.

Het trio kaatste de finale tegen Tineke Dijkstra, Maaike Osinga en Marrit Zeinstra. Het partuur van Tineke Dijkstra nam een 2-4 voorsprong maar slaagde er niet in de winst te pakken.

Partuur Sijbrandij kreeg meer grip op de wedstrijd, kwam langszij en stoomde door naar de overwinning. Met 5-4, 6-0 waren zij het die de hoofdprijs wisten te pakken in Marsum.

De strijd om de derde prijs was een spannende. Wybrig Bakker, Margriet Bakker en Louise Krol pakten de winst op Anne Monfils, Hiske Zeinstra en Aukje van Kuiken op 5-5, 6-4.

Zaterdag sluiten de hoofdklasse kaatsers het seizoen af in Leeuwarden op de Oldehovepartij.

Tekst: Suwarda Vis