‘Langer thuis wonen met dementie’ thema Alzheimer Café

FRANEKER - In Saxenoord is dinsdag 25 september een bijeenkomst van het Alzheimer Café Noordwest Friesland. Het thema van de avond is: ‘Langer thuis wonen met dementie, hoe doe je dat?’ De zaal is open vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur.

Het thema wordt gepresenteerd door Anneke van der Veen en Jantine Albada, casemanagers dementie bij Thuiszorg het Friese Land. Op deze avond gaat ze in op vragen als: Wat heb je als persoon met dementie of mantelzorger nodig om de ziekte te kunnen hanteren? Hoe kun je langer zelf de regie houden en welke zorg kan je daarbij helpen. Ook werd uitgebreid ingegaan op de kracht van humor en liefde in moeilijke tijden.

Het programma is zo veel mogelijk interactief en de inhoud van de avond zal mede worden bepaald door uw vragen en ervaringen.

Een Alzheimer Café is een maandelijks trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang en de koffie en thee zijn gratis.

Het Alzheimer Café Noordwest Friesland is een samenwerkingsproject van Stichting Alzheimer Nederland met Patyna, Stichting Palet, Noorderbreedte, Zorgcentrum het Bildt, Thuiszorg het Friese Land, Ouderenwerk Waadhoeke.