Attema en Scheepstra koning en koningin

LEEUWARDEN - Met de door elkaar loten wedstrijden voor Hoofdklasse heren en dames bij de Oldehovepartij in Leeuwarden is er een einde aan het kaatsseizoen gekomen. Jelle Attema en Manon Scheepstra waren de laatste koning en koningin van dit seizoen.

Jelle Attema won samen met zijn maten Taeke Triemstra en Haye Jan Nicolay de finale met 5-3, 6-6 van Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Thomas van Zuiden. De derde prijs was voor Arnold Zijlstra, Pier Piersma en Erwin Zijlstra.

Opmerkelijk was dat de finale bij de dames met precies dezelfde cijfers werd beslist als bij de heren. Anne Monfils, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra versloegen Sietske Okkema, Marte Altenburg en Louise Krol met 5-3, 6-6. De sstrijd om de derde prijs werd gewonnen door Ilse Tuinenga, Anouk Tolsma en Melissa Rianne Hiemstra. Zij versloegen Nelie Steenstra, Jeska Terpstra en Aukje van Kuiken.

Met de winst in Leeuwarden werd Taeke Triemstra met 58 punten klassementswinnaar van het kaatsseizoen 2018, gevolgd door Tjisse Steenstra met 55 punten en Gert-Anne van der Bos met 48 punten.

Manon Scheepstra won het klassement bij de dames met 65 punten. Tweede werd Nynke Sijbrandij met 59 punten, derde Ilse Tuinenga met 57 punten.

Hylke Bruinsma gestopt

Voor Hylke Bruinsma was de Oldehovepartij de laatste partij van zijn kaatscarrière. De kaatser uit Minnertsga stopt vanwege een knieblessure die hij opliep bij het voetballen. Binnenkort zal hij waarschijnlijk aan zijn knie geopereerd worden. Met een staande ovatie, bloemen en cadeaus werd safscheid van Bruinsma genomen.