Brug Dronryp vanaf maandag afgesloten

DRONRYP - De brug over het Van Harinxmakanaal bij Dronryp is vanaf maandag maandag 24 september gestremd voor alle verkeer. De huidige brug verkeert in slechte staat en wordt vervangen. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N384 en N359.

Tijdelijke vlotbrug

Om Dronrijp goed bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden komt er een tijdelijke vlotbrug over het Van Harinxmakanaal voor verkeer binnen het dorp. De afmetingen maken ook auto- en landbouwverkeer tot 30 ton mogelijk. De innovatieve brug bestaat uit een autopont die overdwars in het Van Harinxmakanaal komt te liggen.

Bediening

Tussen 6.00 en 22.00 uur wordt de pont op het hele en het halve uur opzij gedraaid om de scheepvaart doorgang te geven. De openstelling van de vlotbrug duurt circa 15 minuten. Deze tijdelijke omleidingsroute is een noodoplossing voor verkeer binnen het dorp.

De huidige brug over het Van Harinxmakanaal is ruim 75 jaar oud en verkeert in slechte staat. Aannemer Oosterhof Holman B.V. gaat de brug vervangen in opdracht van provincie Fryslân. Vanaf mei 2019 rijdt het verkeer over de nieuwe brug.

is goed 75 jier âld en is der min oan ta. Oannimmer Oosterhof Holman B.V. sil yn opdracht fan de provinsje Fryslân de brêge ferfange. Fan maaie 2019 ôf rydt it ferkear oer de nije brêge.