De Koornbeurs klaar voor nieuw seizoen

FRANEKER - Het nieuwe theaterseizoen begint op 29 september in Theater De Koornbeurs. Dit jaar staan er ruim negentig voorstellingen op het programma.

Daarnaast worden dit seizoen vijf films per maand vertoond. Nieuw zijn de Blockbusters elke eerste vrijdag van de maand.

Op 29 september betreedt Franeker talent Thomas Schiphof en zijn twaalfkoppige band het podium met een swingend programma rondom de muziek van de Blues Brothers.

De laatste dag van september vertellen Frank Belt en Marjan Penterman in het verteldiner ‘Droomkeuken’ verhalen uit Latijns-Amerika. Tussen de verhalen door worden gerechten geserveerd door de chef van De Stadsherberg.

Oktober biedt een mix van muziek, toneel, cabaret en show. Twee grote namen die naar Franeker komen, zijn Jochem Myjer en Youp van ’t Hek. Deze voorstellingen zijn al wel uitverkocht.

Voor het optreden van Henk Poort, Jeans, Griet Wiersma, de toneelmusical Eise Eisinga, Andy en Melisa, Sympho Classics en het Remedy Kwintet zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Op 6 oktober is er weer een SOS Party: lekker dansen op 70’s-, 80’s- en 90’s-muziek.

Kinderprogramma

Kinderen kunnen zich vermaken met voorstellingen als Benjamin de Beer (4+), De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (Meneer Monster, 5+) en Assepoester (6+). Koning Poppo en de kinderen van Holle is een leuke familievoorstelling.

Cinekid

In de herfstvakantie worden vier kinderfilms vertoond uit het Cinekidprogramma. De films duren drie kwartier zodat het ook leuk is voor de kleintjes. Aansluitend kunnen kinderen in het theater een uurtje kleuren en knutselen met materialen over de film.

De films zijn: Beestenboel (peutercompilatie), De Grote Boze Vos en Andere Verhalen (6+), De Buurtspion (6+), Koningin van Niendorf (9+).

Films

Zoals gebruikelijk is het mogelijk om elke dinsdag naar de film te gaan in De Koornbeurs. Nieuw is dat er vanaf nu elke eerste vrijdag van de maand een Blockbuster op het programma staat.

Op vrijdag 5 oktober is dat The Equalizer 2. Hierin keert Denzel Washington als Robert McCall terug als privédetective 'The Equalizer'. Hij dient een onwrikbare gerechtigheid voor de onderdrukten, zodat zij hun stem kunnen laten horen. Maar de vraag is hoe ver hij zal gaan als het iemand betreft die hij lief heeft.

Meer informatie: www.theaterdekoornbeurs.nl