Thomas uit Menaam op tv: Haalt hij zijn doel?

MENAAM / HILVERSUM - In het RTL 4-programma This Time Next Year is vanavond Thomas uit Menaam te zien. In de uitzending wordt duidelijk of hij zijn doel dat hij een jaar eerder uitsprak, ook heeft gehaald.

In de uitzending komen deelnemers, die bij presentatrice Wendy van Dijk vertellen, wat zij binnen een jaar willen bereiken. Nadat ze hun doel hebben uitgesproken, lopen ze weg via de This Time deur in de studio.

Enkele seconde later, komt de kandidaat via de Next Year-deur weer de studio in. Voor de kijker zijn er slechts enkele seconden verstreken, maar in werkelijkheid is er een jaar voorbij. En dan rest natuurlijk de vraag: heeft de kandidaat zijn doel gehaald?

In de uitzending van vanavond (27 september) is Thomas uit Menaam te zien. Hij is tien weken te vroeg geboren, waardoor zijn hersenen niet volledig zijn ontwikkeld. Dit resulteert in een spasme in zijn benen. Hierdoor kan hij alleen op zijn tenen lopen en zijn langere afstanden lopen niet mogelijk.

Zijn This Time Next Year-doel is om in een jaar tijd te leren met platte voeten te lopen en te staan. Hiervoor moet hij een operatie aan zijn rug ondergaan. Lukt het Thomas om op platte voeten door de Next year-deur te verschijnen?

De uitzending begint om 20.30 uur.