Lineke Kortekaas neemt afscheid als directeur van De Koornbeurs

FRANEKER - Lineke Kortekaas vertrekt na vijf jaar bij Theater De Koornbeurs in Franeker. Zij gaat per 1 december aan de slag als directeur/bestuurder bij Cool, Kunst en Cultuur in Heerhugowaard.

De belangrijkste opdracht van het bestuur van Stichting De Koornbeurs begin oktober 2013 was om gesprekken aan te gaan met de gemeente met als primair doel het theater te behouden voor Franeker. Vele gesprekken met de politiek, wethouders, onderzoekers en vergaderingen in de gemeenteraad volgden.

Uiteindelijk bleek iedereen het erover eens dat De Koornbeurs een belangrijke rol in de gemeente vervult. Er werd budget beschikbaar gesteld voor vernieuwing in het pand en de tekorten zijn afgedekt, ook voor de komende jaren. Daarnaast weet het theater zich gesteund door zo’n vijfhonderd ‘vrienden’ en sponsoren.

Kortekaas: ,,De Koornbeurs heeft een klein maar fantastisch team: betrokken, gedreven, en grutsk op hun theater. Ik heb met heel veel plezier bij dit mooie intieme theater gewerkt en heb respect voor de niet-aflatende energie om er met elkaar, ondanks de beperkingen die we in onze organisatie vaak tegenkwamen, altijd vol voor te willen gaan! Deze fijne mensen ben ik zeer dankbaar voor de samenwerking.”

Voor de komende jaren zijn er ambities genoeg. Er zullen in samenspraak met ondermeer de gemeente nieuwe wegen worden ingeslagen. Het bestuur zal zich de komende tijd beraden over Lineke’s opvolging.