Waadhoeke houdt dorpen- en wijkenconferentie

MARSUM - Voor het eerst houdt gemeente Waadhoeke een dorpen- en wijkenconferentie. Dit vindt plaats op woensdag 3 oktober in dorpshuis Nij Franjum in Marsum.

De gemeente wil met de dorpsbelangen en wijkverenigingen in gesprek over hoe ze de samenwerking goed vorm kunnen geven. Voor de dorpenconferentie hoopt Nel Haarsma, wethouder van het dorpen- en wijkenbeleid, op een zo groot mogelijke opkomst: ,,Want wy hawwe inoar nedich!”

Trends en ontwikkelingen

Tijdens de dorpen- en wijkenconferentie zal het onder andere gaan over de trends en ontwikkelingen die er aan zitten te komen voor onze regio. Dan gaat het bijvoorbeeld over de vergrijzing, het feit dat de voorzieningen in de dorpen onder druk staan en het wegtrekken van de jongeren uit de dorpen.

Hierover wil de gemeente met de dorpen in gesprek: Hoe kijken zij naar zulke onderwerpen, hoe gaan zij er mee om en waar kunnen wij rekening mee houden?

Samenwerking

Nel Haarsma is wethouder van het dorpen- en wijkenbeleid in de gemeente Waadhoeke. Ze is ervan overtuigd dat de gemeente en alle dorpen en wijken beter worden van samenwerking. “Wy as gemeente hawwe ferlet fan de kennis en kunde dy’t der yn ús doarpen en wiken oanwêzich is. Mar doarpsbelangen en wykferienings kinne ek fan inoar leare en nije ideeën opdwaan. It soe moai wêze as ús doarpen harren ideeën mei inoar diele kinne yn in kennisnetwurk. Dizze doarpe- en wikekonferinsje kin dêrfoar in earste stap wêze.“