Aftrap Walking Football met 60-plussers

DRONRYP - Beweegteam Waadhoeke verzorgde dinsdagochtend 2 oktober een Kick-off voor Walking Football. Aan de oproep om naar de Kick-off te komen bij de Ring in Dronryp was door veertien belangstellenden gehoor gegeven. Allemaal 60-plussers.

De deelnemers werden welkom geheten door Lammert Harkema, buurtsportcoach van gemeente Waadhoeke, en Ingrid Breuker, voorzitster van vv Dronrijp. Onder het genot van een bakje koffie en thee vertelden Jens Dijkstra en Marcel Frankena, trainers van Old Stars Cambuur, wat het belang van bewegen is op oudere leeftijd en ook hoe belangrijk het is om dat samen met leeftijdgenoten te doen. Samen plezier hebben in een potje voetbal.

Partijtje

Daarna was het dan eindelijk zover dat de heren zich mochten melden op het veld. Onder begeleiding van trainer Marcel Frankena werd begonnen met een warming-up met aansluitend pass oefeningen. Vervolgens namen de spelers het tegen elkaar op in een partij. De deelnemers, die ook voor het eerst kennis maakten met deze tak van het voetbal, hadden er duidelijk veel plezier in.

De eerstvolgende training is 9 oktober om 9.30 uur nog in Dronrijp. De vervolgtrainingen daarna vinden plaats bij verschillende verenigingen op kunstgras. Elke training start met koffie in de kantine: het sociale aspect is net zo belangrijk. Door een verantwoorde opbouw van de training kan iedereen plezierig sporten waarbij blessures worden voorkomen.

Meedoen?

Wie wil meedoen aan deze vorm van voetbal kan zich aanmelden bij Lammert Harkema, buurtsportcoach Beweegteam Waadhoeke. Hij is te bereiken via lammert@sportfryslan.nl of 06-13169152.