Open dag bij voedselbank De Helpende Hand

HARLINGEN - In de week van de voedselbank houdt ook De Helpende Hand in Harlingen een open dag. Belangstellenden zijn vrijdag 12 oktober van 10.00 tot 18.00 uur welkom op de hoofdlocatie aan de Koningsweg in Harlingen.

Voedselbank De Helpende Hand is al ruim 10 jaar werkzaam in Harlingen en Waadhoeke, en ondersteunt momenteel ruim 200 gezinnen door eenmaal per twee weken een voedselpakket beschikbaar te stellen.

Zelf is de voedselbank aangewezen op giften zowel in natura als geld. Gelukkig komt er heel veel binnen. Zo doneren steeds meer supermarkten producten die zij uit de schappen halen, maar nog niet over datum zijn. En ook de supermarktacties laten elke keer weer een verrassend resultaat zien. Verder zijn er allerlei bedrijven, scholen, verenigingen en kerken die de voedselbank ondersteunen.

Toevallig is 12 oktober ook Wereld Ei Dag. Bioboer Pieter Sijbesma en zijn vrouw Tjitske uit Tzum doen ook mee en doneren in deze periode ruim 1000 eieren aan de voedselbank.

De voedselbank mag zich verheugen op heel veel sympathie en support, maar merkt ook dat veel mensen nog wel eens wat meer informatie over het reilen en zeilen zouden willen hebben. De open dag biedt daarvoor een prima gelegenheid..