Mark Brandwijk bespeelt orgel Koepelkerk Berltsum

BERLTSUM - Hij begeleidt tal van koren, maakte internationale concertreizen en op Youtube zijn veel improvisaties van hem te vinden. Maar vrijdag 19 oktober vanaf 20.00 uur kunnen liefhebbers van orgelmuziek live naar Mark Brandwijk luisteren in de Koepelkerk Berltsum.

Mark Brandwijk (1994) uit Krimpen aan den IJssel kreeg op 6-jarige leeftijd de eerste orgellessen in zijn woonplaats Krimpen aan den IJssel van Jaap den Besten. In 2006 vervolgde hij zijn lessen bij Everhard Zwart. In 2006 begon hij ook met het begeleiden van koren. Behalve orgel speelde hij hierbij ook piano. In 2007 won Mark de wisselbeker van het Feike Asma-concours en won deze ook in 2008 en 2009.

Koorbegeleider

Op dit moment is Mark vaste begeleider bij de volgende koren: Young Ladies Choir “Hadassah”, jongerenkoor “Speranza”, “Het Hollands Jongerenkoor” en “Het Groot Nederlands Jongerenkoor”. Daarnaast is hij een veelgevraagd begeleider bij andere koor- en instrumentale concerten en heeft hij al met veel bekende musici samengewerkt.

Ook is hij reeds twee keer op concertreis naar Canada geweest. Vanaf juni 2010 volgt Mark ook pianoles bij Mirjam IJsseldijk in Krimpen aan de Lek. Vanaf medio 2011 maakt hij deel uit van “The Martin Mans Band”. Mark werkte mee aan tientallen cd-opnames en heeft inmiddels al twee solo-cd’s uitgebracht genaamd “Markant” en “Remarkable”.

Samen met Reinier Korver vormt hij het “Duo Virtuoso”. De laatste jaren heeft Mark zich steeds meer toegelegd en bekwaamd in het componeren en arrangeren van muziek.