Eigenaar TanQyou jonge ondernemer van het Noorden

FRANEKER - De jonge ondernemersprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een ondernemer uit Friesland, Groningen of Drenthe. Jan-Harmen Akkerman, eigenaar en directeur van TanQyou, is donderdag 18 oktober uitgeroepen tot dé jonge ondernemer van het Noorden.

Het ondernemen zat Jan-Harmen Akkerman van jongs af aan in het bloed. Zo begon hij in zijn middelbare schoolperiode al zijn eerste bedrijf. Een aantal succesvolle bedrijven, en een berg aan kennis en ervaring verder, richtte hij TanQyou op. Een nieuwe tankstationformule welke het onbemand tanken leuker en persoonlijker moet maken.

TanQyou is een onbemande tankstationformule die draait om de digitale innovatie. Geïntegreerd in iedere pomp bevindt zich een touchscreen. Via dit scherm, de website of app kan een klant zich aanmelden voor het My TanQyou account.

Zo wordt de klant bij ieder bezoek herkend en begroet bij de voornaam, worden al zijn transacties automatisch opgeslagen in een eigen online-brandstofadministratie en telt iedere liter automatisch mee als lot voor de periodieke prijzenpot.

TanQyou bestaat nog geen drie jaar en beschikt al over achttien tankstations. Daarnaast is TanQyou bezig met het uitbreiden van het My TanQyou account met een scala aan nieuwe functies. Zo heeft de startup het afgelopen jaar een Parkeerapp (TanQyou Park) gelanceerd, wordt eind 2018 de accessoire shop geïntegreerd en werkt TanQyou op dit moment aan een eigen shared cars concept.

,,Het winnen van de Jonge ondernemersprijs is niet alleen een kroon op ons werk maar geeft ons hele team een enorme boost!”, aldus Jan-Harmen Akkerman.