Harlingen viert Fairtrade-feestje

Harlingen - De gemeente Harlingen is sinds maandag 29 oktober officieel Fairtrade gemeente. Het behalen van de titel werd met een klein feestje gevierd in het stadhuis.

In 2016 sprak de gemeente Harlingen zich uit om Fairtrade gemeente te worden. Dit deed ze unaniem naar aanleiding van een motie van de ChristenUnie.

Om de titel te behalen moest de gemeente aan een aantal eisen voldoen. Eén van de eisen was dat in de gemeente een bepaald aantal ondernemers is met een Fairtrade-certificaat. Het afgelopen jaar hebben in totaal 21 ondernemers een Fairtrade-certificaat ontvangen.

Uitreiking certificaat

Sommige ondernemers kregen op deze dag nog een certificaat, denk bijvoorbeeld aan: BlendedByDaan, de Christen Unie, de Doopsgezinde Kerk, GroenLinks, Windboer Kroon, OMRIN/estafette, Pippel, PKN kerk Midlum, De Roode Ploeg en Kapsalon Wink.

Op het feestje spraken wethouder Harry Boon en gedeputeerde Michiel Schrier in het bijzijn van de Fairtrade-ondernemers over het belang van Fairtrade en werden de leden van de gemeentelijke werkgroep bedankt voor hun inzet.

Het Fairtrade-bord werd overhandigd door Bert Jongert namens de landelijke jury.