Tzummarumer verdacht van kindermisbruik op Filipijnen

TZUMMARUM - De Fries die in de nacht van 23 op 24 oktober op de Filipijnen is aangebouden op verdenking van kindermisbruik, blijkt een 52-jarige inwoner van Tzummarum te zijn. Dat meldt de LC. De man werkt in het MCL in Leeuwarden.

De Fries die in de nacht van 23 op 24 oktober op de Filipijnen is aangebouden op verdenking van kindermisbruik, blijkt een 52-jarige inwoner van Tzummarum te zijn. Dat meldt de LC. De man werkt in het MCL in Leeuwarden.

De Tzummarumer is in de nacht van 23 op 24 oktober gearresteerd in een appartement in Talisay City. De politie was getipt door buren die vonden dat de toerist wel erg veel jong bezoek kreeg en vreesden dat hij de kinderen zou misbruiken.

Toen de politie een inval deed, stond een viertal meisjes in de leeftijd van 13 tot 16 jaar oud op punt van vertrek. Zij hebben verklaringen afgelegd waaruit blijkt dat hij ze in ruil voor geld en gadgets seksuele handelingen met hem liet uitvoeren en naakt liet poseren.

De man is ingesloten op verdenking van het bezit van kinderporno en kindermisbruik. Als hij schuldig wordt bevonden krijgt hij levenslang.