Volleybalsters DoskoActa winnen van koploper SBO

FRANEKER - De meiden van MC2 van DoskoActa hebben zaterdag een prima overwinning geboekt op koploper SBO uit Minnertsga. In een spannende wedstrijd werd van de nog ongeslagen tegenstander gewonnen met 2-1.

Ook voor het C-mixteam was het een memorabele dag. Na tot dusverre kansloze nederlagen wist dit team voor de eerste keer te winnen. Bij DSVS uit Menaldum werd een mooie 2-1 overwinning behaald. MC1 maakte het feest compleet door een uitstekende 3-0 overwinning te behalen op Oeverzwaluwen uit Koudum. MC1 staat nu derde met evenveel verliespunten als de nummers 1 en 2 die meer wedstrijden hebben gespeeld.

Bij de B-jeugd een overtuigende 4-0 overwinning van MB1 op Stânfries uit IJlst, waarmee de derde plaats werd verstevigd. Het B-mixteam wist een punt uit Kollum mee te nemen door in de 3e set te winnen.

Tenslotte wist MA1 de eerste thuiswedstrijd in een spannende vijfsetter tegen Sudosa uit Assen met 3-2 te winnen. MA2 kon het niet bolwerken in Leeuwarden en verloor met ruime cijfers (4-0) van VC058.