Fanfare Oranje haalt Italiaans supertrio naar Minnertsga

MINNERTSGA - De fanfare van Christelijke muziekvereniging Oranje uit Minnertsga verzorgt zaterdagavond 15 december vanaf 20.00 uur een zeer speciaal kerstconcert in samenwerking met de Italiaanse muziekfamilie Tomasoni in de Meinardskerk te Minnertsga.

Omar Tomasoni, solotrompettist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, is met zijn muzikale zussen de hoofdrolspeler deze avond. Operazangeres Romina zingt in alle beroemde operahuizen in de wereld en is verbonden aan het Scala van Milaan. Iliariandrea, zang en piano, is net als haar broer en zus afgestudeerd aan het conservatorium in Brescia.

Het trio is afkomstig uit een klein plattelandsdorpje in het noorden van Italië waar ze lid waren bij de plaatselijke harmonie. Hier ontstond het begin van een grootse muziekcarrière.

De contacten met deze bijzondere Italiaanse familie zijn gelegd via dirigent Bienze IJlstra. Zijn dochter en tevens getalenteerd saxofoniste, Femke IJlstra, heeft een relatie met Omar.

Alles uit de kast

Op het programma staat onder andere het prachtige I shall love but thee, waarin de fanfare en solisten alles uit de kast kunnen halen. Romina zal, onder andere met het mooie kerkorgel, traditionele kerstnummers ten gehore brengen. Ook erg bijzonder deze avond is de wereldpremière van Double Concerto van componist Arend Gerds, een duet voor trompet en saxofoon.

Jubileum

Oranje viert in 2019 haar 125-jarig bestaan. Dit wordt een jaar met allerlei festiviteiten op het gebied van muziek en dans. Ook wordt een documentaire gemaakt over Oranje door Noorderlicht films, welke wordt uitgezonden op de Nederlandse televisie. Tijdens het Kerstconcert worden de eerste opnames gemaakt.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en in de voorverkoop bij de Dagwinkel en Martha’s Bloemen en Kado’s in Minnertsga, of bij de leden van Oranje.