Martini Jongenskoor met Festival of Lessons and Carols in St. Jacobiparochie

SINT JACOBIPAROCHIE - Het Martini Jongenskoor brengt zondag 16 december een Festival of Nine Lessons and Carols in de kerk in St Jacobiparochie. Het concert begint om 16.00 uur.

In de adventstijd brengt het Martini Jongenskoor (MJKS) elk jaar opnieuw een zogeheten ‘Festival of Nine Lessons and Carols’. Dit jaar wordt in de kerk in St. Jacobiparochie een concert gegeven. Onder leiding van dirigent Trevor Mooijman, samen met organist Roelof van Luit en lectrix Valerie Mooijman, staat het MJKS borg voor een sfeervol muzikaal optreden. Kaartverkoop aan de kerk of reserveren (tot drie uur voor aanvang) via reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792.

Historie

Het allereerste festival of Lessons and Carols werd bijna 100 jaar geleden voor het eerst gezongen in Cambridge. Daarmee werd een traditie geboren en verspreidde het festival zich uit over heel Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Ook in Nederland wordt voorafgaand aan Kerstmis op veel plaatsen dit festival gezongen. Nog elk jaar zingt het beroemde Choir of King’s College in Cambridge de Carols op kerstavond. De dienst werd in 1928 voor het eerst uitgezonden door de BBC en sindsdien elk jaar. Ook tijdens de tweede WO. De keuze van de liederen varieert per festival en worden afgewisseld met korte in het Engels voorgedragen lezingen, de zogeheten Lessons.