Dongjum gaat op de schop; het dorp krijgt een opgeknapte weg, nieuw riool en fris gezicht

Dongjum wordt stevig aangepakt. De provinciale weg N384 krijgt groot onderhoud en wordt fris ingericht volgens een ontwerpplan vanuit het dorp. Gemeente Waadhoeke pakt gelijk het riool mee nu alles toch open ligt.

Het dorp greep het moment van onderhoud aan om naast de verkeersingrepen ook de boel zo in te richten dat de kom een frisse uitstraling krijgt.

In juni 2019 ging de werkgroep aan de slag en overhandigde vorige zomer het rapport ‘Dongjum leefbaar en veilig’ aan de provincie. Daarin werd uiteengezet hoe het dorp graag zou willen dat de herinrichting eruit komt te zien. Belangrijkste punt is dat duidelijker wordt waar de dorpskom begint. Zo wordt de snelheid beperkt en geluidsoverlast aangepakt en kunnen fietsers en voetgangers veiliger oversteken.

Waadhoeke greep het moment aan om het gemeentelijk riool aan de westkant van de provinciale weg te koppelen aan de opkapbeurt. Door dat werk nu te doen, hoeft de boel maar een keer te worden opgebroken en wordt de overlast zoveel mogelijk beperkt.

Nu iedereen het eens is over het inrichtingsplan en er genoeg budget is - Waadhoeke vraagt de raad om 150.000 euro in het rioolwerk te steken - worden voorbereidingen getroffen om te starten met het werk. Planning is dat deze zomer de schop in de grond gaat.