AV Spartacus organiseert ‘objectenloop’ door Franeker

FRANEKER De trainingen van Atletiekvereniging Spartacus liggen stil en ook de traditionele nieuwjaarsloop kon dit jaar niet doorgaan vanwege het coronavirus. De vereniging bedacht een alternatief.

Zaterdagochtend werd zodoende voor de eerste keer in Franeker de ‘objectenloop’ georganiseerd. De opdracht: in anderhalf uur langs zoveel mogelijk objecten of gebouwen in de stad om daar een selfie te maken. Om 9.15 uur verstuurde de organisatie een lijst met foto’s, een kwartier later gingen de 26 deelnemers van start. Zij konden in de tussentijd een voor hen zo gunstig mogelijke route uitstippelen. Het meest efficiënte parcours was tussen de 8 en 10 kilometer, uiteraard afhankelijk van de woonplaats van de deelnemers.

Bij een object aangekomen diende er zo snel mogelijk een selfie te worden gemaakt en naar de leiding te appen. Het maximale aantal punten kreeg degene die als eerste bij een object was. De anderhalf uur werd door bijna iedereen benut om de twintig objecten te kunnen bezoeken.

Voor de jury -bestaande uit trainers Jitske Cats en Frans van der Molen - was het een drukke ochtend. Maar liefst 300 selfies moesten worden beoordeeld op juistheid. Namen en tijden moesten worden genoteerd. De uitslag leert dat Anne Liudger bij de jeugd de meeste punten had, bij de senioren waren dit Linda Bronts en Klaas Visser.

Bij de jeugd had Anne Liudger de meeste punten. Bij de senioren waren de winnaars Linda Bronts en Klaas Visser.

‘Veel positieve reacties van de deelnemers en voor herhaling vatbaar’, zo laat de vereniging weten.