College: Covid-19, voorkomen en genezen met geneesmiddelen, tussen hoop en vrees

FRANEKER De Academie van Franeker presenteert op 28 oktober om 20.30 uur opnieuw een lezing in de serie online colleges die live worden uitgezonden via het YouTube van de Academie van Franeker.

De lezing ‘Covid-19, voorkomen en genezen met geneesmiddelen, tussen hoop en vrees’ wordt verzorgd door drs. Tjalling van der Schors. Hij is ziekenhuisapotheker in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn en director of Professional Development van de European Association of Hospital Pharmacists.

In deze door Covid-19 geplaagde tijd worden de kijkers door Tjalling van der Schors geïnformeerd over de enorme impact die Corona heeft op de samenleving. Het virus is niet alleen sociaal ontwrichtend, maar heeft ook grote economische gevolgen. Adequate behandeling of een vaccin zou een geschenk uit de hemel zijn. Tjalling van der Schors gaat tijdens de lezing in op de vraag: ‘Wat hebben we en wat kunnen we verwachten van de geneesmiddelen en vaccins die in ontwikkeling zijn?’ Hij hoopt daarmee een aantal zaken omtrent het Covid-19 virus te duiden vanuit het geneesmiddelen perspectief.

De duur van het college is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het online stellen van vragen.