De Kraak van de Kluis in reprise

REGIO Dat De Kraak van de Kluis een vervolg zou krijgen, was al bekend. Nu is ook de datum vastgesteld: op 22 november om 15.43 uur gaat de voorstelling in reprise.

De eerste uitvoerig van de Kraak van de Kluis is 26 september door naar schatting 2.500 mensen bekeken. Cilla Geurtsen van de Leeuwarder Courant noemde de zorgvuldigheid waarmee de uit nood geboren theatervorm van de De Kraak van de Kluis is uitgedacht en vormgegeven. ‘Je zit er als kijker echt bovenop: kijkt als het ware in de ziel van de personages.’

Het dramatische verhaal over verzet, verraad en liefde is sterk voor het voetlicht gebracht, en behoudt een zekere luchtigheid door hier en daar een licht humoristische kwinkslag.

Na afloop van de multimedia-voorstelling kreeg de organisatie van De Kraak van de Kluis vele positieve reacties alsook berichtjes van mensen die het stuk hadden moeten missen. De organisatie heeft daarom besloten om een reprise te doen op 22 november. Deze datum is niet toevallig gekozen: het was de dag waarop de verzetsgroep in Liauckema State werd opgepakt.

De vertoning van De Kraak van de Kluis is deze keer met een digitaal beleefpakket. Er zijn echter nog een paar jutezakken met inhoud over. Wie als eerste een kaartje koopt, kan het beleefpakket gratis ophalen. Kaartjes en nadere berichtgeving zijn te vinden op de site dekraakvandekluis.nl.

Lees ook: Theaterlivestream ‘De kraak van de kluis’, gebaseerd op waargebeurde overval in 1943 in Sint Anna