Theater De Koornbeurs slaat haar vleugels feestelijk uit

REGIO Inwoners van de gemeentes Waadhoeke en Harlingen kunnen zaterdag 19 september een wonderlijke caravaan aantreffen in hun steden en dorpen, als De Koornbeurs het theaterseizoen feestelijk opent. Bovendien zullen in Franeker ook vreemde capriolen worden uitgehaald met rode lopers.

De Koornbeurs trekt, in samenwerking met jeugdtheaterschool Noordenwind en het centrum voor muziek- kunst- en cultuuronderwijs Seewyn, alle registers open. Met een rode dubbeldekkerbus trekken muzikanten en acteurs de hele dag door de dorpen van Waadhoeke en Harlingen. In, op, of rond de bus laten muzikanten zich horen en delen bijzondere types theaterkranten en flyers uit.

In Franeker worden de rode lopers uitgerold. Ook daar zijn jonge acteurs, muzikanten en een professionele straatartiest tussen 14.00 en 16.00 uur te vinden in het centrum. Iedereen wordt uitgenodigd om - natuurlijk geheel coronaproof - een kijkje te nemen in de Koornbeurs. Kinderen zijn ook welkom, voor hen worden speciale workshops georganiseerd: ‘Retro-Gamen’ en ‘Op de foto in je eigen kunstwerk!’.

Tussen 16.00 en 17.30 uur wordt er een ‘preview’ gehouden, met (Friese) artiesten die in het komende seizoen in de Koornbeurs optreden. Thijs Meester, Esther de Jong, Frank Belt en Elske de Wall zullen optreden en zo een teaser geven van het komende theaterseizoen.

Deze preview vindt plaats volgens het principe van een lopend buffet; het publiek kan vrij in en uit de theaterzaal lopen, even gaan zitten en weer gaan. De bezoekers worden daarbij begeleid door vrijwilligers en medewerkers die mensen een plek geven en ervoor zorgen dat alles corona-veilig plaatsvindt.

Op de website van de Koornbeurs worden de route en de tijden van aankomst gepubliceerd.