Multifunctioneel LED-scherm in Dronrijp

DRONRIJP Voor aanvang van de bekerwedstrijd, afgelopen zondag 6 september, waar het 1e elftal van vv Dronrijp tegen vv De Wâlden speelde, werd een uniek scorebord van Stichting Sportbelangen Dronrijp onthuld.

Een burgerinitiatief van vier mannen, dat klein begon met het idee van een analoog scorebord bij het hoofdveld van vv Dronrijp, heeft uiteindelijk geresulteerd in een multifunctioneel publicatie LED-scherm met camara. Het scherm is bovendien mobiel en kan voor allerlei doeleinden als score-, informatie- en/of sponsorbord in het dorp ingezet worden.

Dankzij de ondersteuning van 75 mensen en bedrijven die een bijdrage hebben geleverd aan dit initiatief en een drietal fondsen (Dronrijp/Bolsward Fonds, P.W. Janssen Stichting en Stichting Allardsoog) vond zondag de primeur op het hoofdveld van de voetbalvereniging plaats.

De bekerwedstijd tegen v.v. De Walden eindigde in een overwinning van 4-1 op het LED-scherm dat ingesteld was als een digitaal scorebord. Via een livestream kon de afwezige verzorgster en anderen van het elftal deze sportieve happening volgen.