Partuur Van Zwieten slaat slag in Franeker

FRANEKER - Menno van Zwieten, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar hebben met grote overmacht de hoofdklassepartij in Franeker gewonnen. In de finale werd het maar liefst 5-0 6-6 tegen het sterke partuur van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Bij de dames ging de winst naar Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra. Zij wonnen in Wergea van partuur Tuinenga.

Het is de derde winst voor Van Zwieten, Hiemstra en Wassenaar. In de finale liep het winnende partuur al snel uit. Partuur Bergsma leek heel even iets terug te doen in het laatste eerst. Ze kwamen op 0-6 maar partuur Van Zwieten was niet van plan een eerst weg te geven. Zij kwamen terug en op 6-6 besliste Menno van Zwieten de wedstrijd met een zitbal. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra eindigden op de derde plaats in Franeker.

 

Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra winnen in Wergea

Nynke Sijbrandij en haar partuur hebben de vrijeformatiepartij in Wergea gewonnen. In de finale waren Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra mei 5-2 en 6-6 te sterk voor Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Imke van der Leest. Partuur Sijbrandij nam een 3-0 voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Het was de vierde krans dit seizoen voor Sijbrandij, Scheepstra en Zeinstra. De derde prijs was voor Tineke Dijkstra, Marte Altenburg en Louise Krol. Zij wonnen van het partuur van Wybrig Bakker.

 

Eerste klassen kaatsen in Reduzum

Zowel de dames als de heren kaatsen een eerste klas vrije formatiepartij in Reduzum. Jelte Pieter Dijkstra, Hendrik Jan van der Velde en Pieter Jan Leijenaar waren in de finale te sterk voor de voormalige toppers Chris Wassenaar, Hylke Bruinsma en Alle Jan Anema. Jelle Attema, Gabe van Popta en Patrick Scheepstra gingen met de derde prijs naar huis.

Bij de dames ging de winst naar Sietske Okkema, Jeska Terpstra en Simona Kootstra. In de finale versloegen zij Aletta van Popta, Mintje Meintema en Miranda Scheffer.