Waadhoeke zoekt senioren voor testen fietsroutes

FRANEKER Vanuit het landelijke overheidsprogramma Doortrappen heeft de Fietsschool, een onderdeel van de landelijke Fietsersbond, fietsroutes uitgezet in gemeente Waadhoeke. De gemeente zoekt naar senioren die deze Doortraproutes, die zijn uitgezet vanuit Berltsum en Franeker, willen testen en beoordelen in augustus.

De routes, routebeschrijvingen en het beoordelingsformulier zijn te vinden in de Bibliotheek in Franeker en bij Bakkerij Wijnsma in Berltsum. Na het invullen van het beoordelingsformulier kunnen testers het zonder postzegel sturen naar Fietsersbond/Fietsschool, t.a.v. testen Doortraproutes, Antwoordnummer 4309, 3500 VE Utrecht.

Mensen die de route en het beoordelingsformulier digitaal willen ontvangen, kunnen mailen naar fietsschool@fietsersbond.nl.

Routes vaststellen

In september neemt de Fietsschool de beoordelingsformulieren door en gaat kijken of er aanpassingen nodig zijn. Als alles is goedgekeurd, kunnen de routes wordt vastgelegd als officiële Doortraproutes.

Doortraproutes

Dit is een initiatief van de Friese Fietsschool. En wordt gemaakt in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid en de Friese gemeenten, als onderdeel van het landelijke overheidsprogramma Doortrappen. Wat er voor moet zorgen dan senioren zo lang mogelijk kunnen blijven fietsen.