Lolke Visser en Jens van Sluis naar fc Harlingen

HARLINGEN - Lolke Visser en Jens van Sluis komen in het seizoen 2020 – 2021 uit voor fc Harlingen 1. Eerder werd bekend dat Ivo Wilkeshuis en Jasper de Jong ook de A-selectie komen versterken.

Lolke Visser is rasechte Ouwe Seun en misschien wel het meest bekend als keeper bij R.K.V.V. Robur en VV Harlingen. Toen Lolke de vraag kreeg of hij interesse had om als keeper bij fc Harlingen een avontuur aan te gaan hoefde hij niet lang na te denken.

,,Normaal bespreek ik bepaalde dingen eerst met m’n vrouw maar aangezien ik wist dat Steffen Hansma hoofdtrainer is, had ik binnen een halve minuut mijn beslissing gemaakt.”

Lolke speelde 12 jaar geleden bij Robur dat toen kampioen werd onder Hansma. ,,Deze trainer heeft een eigen aanpak qua trainingen, is net zo tactisch als Beene Dijkstra (voormalig trainer VV Harlingen) en heeft de rust en het geduld van Guus Janssen (voormalig trainer R.K.V.V. Robur en VV Harlingen).”

Jens van Sluis

Zondagvoetbal op een behoorlijk niveau en het trainerschap op zaterdag is voor Jens van Sluis een prachtige combinatie en daarom heeft hij besloten om zich voor komend seizoen te verbinden aan fc Harlingen.

Zijn voetbalcarrière bestond tot nu toe vooral uit voetballen in de standaardelftallen met als kenmerken altijd strijd te willen leveren, dienstbaar te zijn aan het elftal en de coachende rol. Voor komend seizoen is Jens dus speler bij fc Harlingen 1 maar als trainer zal hij actief zijn bij Zeerobben JO15-1 waarbij hij vanuit zijn opleiding – Jens volgt een opleiding aan het CIOS inclusief de TC3 - ook stage gaat lopen bij andere grote amateurverenigingen. Dat moet zich later vertalen in een mooie carrière als trainer of hoofd-jeugdopleiding.

De trainingen onder leiding van Steffen Hansma beginnen in augustus weer waarbij ook een aantal oefenwedstrijden gespeeld gaan worden.