Present stelt zomerpakketten voor vertier beschikbaar

FRANEKER - De zomer is een heerlijke tijd met vakanties, leuke uitjes naar de dierentuin of het pretpark, ijsjes eten met z’n allen, van de glijbaan in het zwembad, fietstochtje maken, museumbezoek en ga zo maar door. Maar wat als er geen geld is om deze dingen te doen?

Stichting Present Noordwest Friesland organiseert voor die gezinnen deze zomer voor de eerste keer de Eerste Hulp Bij Verveling Zomereditie. Om deze zomer voor een aantal gezinnen, maar ook voor andere mensen die steuntje in de rug kunnen gebruiken een beetje zonniger te maken. De pakketten worden samengesteld door vrijwilligers en komen terecht bij cliënten van maatschappelijke organisaties met een smalle beurs.

Inhoud pakketten

De pakketten worden samengesteld door vrijwilligers en bevatten bijvoorbeeld bonnen voor ijsjes, de bioscoop, zomerspeelgoed, leuke tijdschriften, puzzelboekjes, puzzels en spelletjes.

Het pakket mag ook een ‘belevenis’ bevatten, waarbij een aanbod van de samenstellers om samen met een ontvangend gezin naar de speeltuin te gaan, of samen buitenspelletjes doen, of te picknicken. Dit alles wordt zorgvuldig afgestemd in verband met de RIVM-voorschriften.

Per pakket wordt gekeken naar wat wenselijk en mogelijk is voor de samenstellers en ontvangers: alles gaat in goede afstemming tussen de samenstellers en de hulpverlener zodat het ook echt een pakket op maat wordt.

Meedoen

Dan kan als gezin, als klas, een vriendengroep, via de kerk, huiskring, jeugdvereniging of gewoon alleen. Ook bedrijven kunnen helpen door iets extra te schenken. Maatschappelijk organisaties kunnen gezinnen of cliënten aanmelden die in aanmerking komen om een pakket op maat te ontvangen.

Meer informatie: www.presentnwf.nl.