Muziek rode draad in leven diamanten paar Mooijweer - Witteveen

MENAAM - Johan Mooijweer (88) en Gine Witteveen (82) waren officieel woensdag 60 jaar getrouwd, maar ze vieren het pinkstermaandag omdat 1 juni hun kerkelijke trouwdatum is.

Het echtpaar trouwde in 1960 in de gemeente Hengelo, waar beiden ook zijn geboren. Ze ontmoetten elkaar later geregeld tijdens muzikale evenementen. In een gesprekje ontdekte ze dat ze beiden werkzaam waren op hetzelfde kantoor, bij de fabriek van de Heemaf. Ze werden verliefd, kregen verkering, vonden na 3 jaar een geschikte flat om samen te wonen en trouwden.

Balletles

Johan Mooijweer werkte jarenlang als constructeur bij Phillips. Zijn vrouw stopte na hun huwelijk met werken, maar gaf lange tijd vrijwillig balletles aan de kinderen van personeelsleden bij Phillips.

Muziek is een rode draad in hun huwelijk gebleven. Hij speelde piano en was contrabassist, zij zong regelmatig. Ze hebben in diverse orkesten gespeeld en gezongen. Later zijn ze beiden actief betrokken geweest bij het Fries Jeugdorkest. Sinds begin 2020 wordt er niet meer op een instrument gespeeld, maar genieten ze nog volop van mooie muziek- en dansvoorstellingen.

Het echtpaar kreeg drie zonen en twee kleinkinderen. Enkele jaren geleden moesten zij afscheid nemen van hun oudste zoon. Hij werd ernstig ziek en moest de strijd opgeven. Dit enorme verlies dragen ze dagelijks met zich mee.

Drachten

Na zijn overplaatsing naar Phillips Drachten hebben ze 25 jaar in die plaats gewoond. Anderhalf jaar voor zijn pensionering kochten ze een huis in Menaam.

Ze vinden het erg jammer dat hun trouwdag vanwege alle maatregelen rondom corona niet groots gevierd kan worden, maar de familie is het echtpaar zeker niet vergeten. Neven en nichten sturen al een week lang iedere dag een verrassing; van taart en een vleespakket tot aan een diner aan huis.

Burgemeester Marga Waanders heeft het echtpaar telefonisch gefeliciteerd met hun jubileum. Wanneer de richtlijnen het weer enigszins toelaten wordt het Menamer bruidspaar uitgenodigd voor een receptie op het gemeentehuis.