College positief over appartementencomplex St. Anne ondanks negatief advies Hûs en Hiem

SINT ANNAPAROCHIE - S&L Projecten in Grou krijgt groen licht van het college van b. & w. van Waadhoeke om op de voormalige locatie van de Aldi aan de Beuckelaarstraat in St. Annaparochie een appartementencomplex met 15 koopwoningen te bouwen. Het college legt een negatief advies van Hûs en Hiem naast zicht neer.

Aanvankelijk bestond het plan uit 20 appartementen verdeeld over vier bouwlagen. Stedenbouwkundig werd dit als te fors ervaren waarop het plan werd teruggebracht tot 15 koopappartementen in vier bouwlagen.

De appartementen zijn verschillend in omvang. De begane grond en eerste verdieping bevatten de kleinere appartementen. Op de tweede en derde verdieping bevinden zich penthouses. Het college kan zich zowel stedenbouwkundig als met het oog op volkshuisvesting vinden in deze variant.

Tijdens een inloopbijeenkomst en uit een woningmarktonderzoek is gebleken dat er voldoende vraag is naar appartementen in het dorp. In een memo aan de raad schrijft wethouder Nel Haarsma: ,,Hiermee wordt voorzien in de aanwezige vraag naar appartementen en een positieve bijkomstigheid is dat een potentiële rotte kies in het dorp wordt ingevuld.’’

Negatief advies

De welstandscommissie Hûs en Hiem heeft een negatief advies uitgebracht over het plan. Zij vindt het gebouw te groot en te fors voor de locatie in verhouding tot de omgeving. De commissie adviseert maximaal 2 bouwlagen toe te staan.

Haarsma: ,,In nauw overleg met de ontwikkelaar is het volume van het appartementengebouw reeds teruggebracht. Dit is het maximaal te behalen resultaat om het plan ook financieel haalbaar te laten zijn. Wij zien onvoldoende mogelijkheden om aan het welstandsadvies tegemoet te komen. Vandaar dat het college heeft besloten om van het welstandsadvies af te wijken.’’