Heren HMHC houden het op een gelijkspel

HARLINGEN - Het eerste herenteam van HMHC in Harlingen kreeg zondag Meppel op bezoek. Meppel, de nummer 2 in de competitie, kon in Harlingen de koppositie overnemen maar de Harlingers stonden dat feestje in de weg. Beide teams scoorden eenmaal.

Harlingen wist van de laatste wedstrijd dat Meppel zich graag laat inzakken en het initiatief overlaat aan de tegenstander. Hier hadden de heren zich dan ook op voorbereid en lieten rustig de bal rondgaan. Dit resulteerde in de eerste kansen voor de thuisploeg.

Meppel kwam er met een spaarzame counter uit, maar werd vooral gevaarlijk vanuit strafcorners. De Meppelaren begonnen de 2e helft onverwacht met een man minder, waardoor de Harlingers de druk direct opvoerden. Dit resulteerde in balverlies bij Meppel waardoor Sjoerd Nieuwland de bal kon overnemen, twee man het bos instuurde en met een prachtige pass Vincent Stevensz alleen voor de keeper zette. Vincent twijfelde geen moment en sloeg ineens de bal achter de keeper van Meppel.

Na de voorsprong werden de heren slordiger. De wil om door te drukken en snel de 2-0 te maken zorgde juist voor onrust en Meppel wist nog een aantal mogelijkheden te creëeren. Het spel golfde in deze fase op en neer en zelfs Meppel ging voorzichtig wat meer druk zetten. Hier raakte de verdediging niet erg van onder de indruk en kon hier over het algemeen goed onderuit hockeyen.

Na een aantal kansen en strafcorners over en weer lukte het Meppel toch om de 1-1 te scoren. Een strafcorner werd hard raak gesleept. In de slotfase probeerden de Harlingers nog door te drukken voor de overwinning, maar dit mocht niet baten.

Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma, dan spelen de heren aan de Westerzeedijk tegen Hardenberg.

Dames 2 blijft winnen

Na een aarzelend begin van het seizoen heeft Dames 2de smaak te pakken. De ene na de andere tegenstander wordt verslagen. Deze keer werd met 5-1 gewonnen van GHBS uit Groningen en staan de dames intussen derde in hun competitie.

Veteranen

De Harlinger veteranen begonnen de Super Sunday in de ochtend. Het weer was bar slecht en koud, maar de heren wonnen met 3-0 van Roden. De veteranen scoorden drie keer uit een strafcorner en hielden daarmee de drie punten in Harlingen.