Anna Yvonne toch weer naar een Missverkiezing

FRANEKER - Ruim twee jaar geleden vond Anna Yvonne Laanstra uit Franeker de Miss World Nederland verkiezing een mooie afsluiting van dat deel van haar carrière. Maar eind vorig jaar kwam ze na een uitnodiging voor The Miss Globe Netherlands toch op haar besluit terug.

,,Ik had niet verwacht nog eens mee te doen aan een verkiezing, maar Friesland vertegenwoordigen bij Miss Globe Netherlands, nog een laatste keer op een prachtig podium staan en er met alle meiden een onvergetelijke show van maken. Ik dacht, waarom ook niet?

Officieel heet ik Anna Yvonne, maar mijn vrienden en familie noemen mij gewoon Yvonne. Ik ben 27 jaar en ik woon in Franeker. Ik volg een opleiding op het Friesland College voor Verzorgende IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg en ik loop stage in de Rispinge, een verzorgingshuis in Drachten. Ik wil graag verpleegster worden.

Naast mijn opleiding doe ik modellenwerk. Ik skeeler graag en thuis doe ik geregeld aan fitness. Nu ik 27 ben had ik niet verwacht nog eens mee te doen aan een Missverkiezing. Mijn reactie na de uitnodiging was meteen: ‘Waarom niet?’

Als finalist zet ik mij in voor het goede doel, in dit geval PC FOR ALL. Deze organisatie wil het onderwijs in Nigeria verbeteren door laptops beschikbaar te stellen voor de kinderen. Voor dit goede doel ga ik koekjes bakken en de opbrengst doneren aan PC FOR ALL.

De finale van de verkiezing is zondag 31 mei in Eindhoven in het Nazar Partycentrum. Ik heb er veel zin, de locatie is echt adembenemend!’’